Īstā lieldienu pasha

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
120 min
1. Biezpienu izrīvē caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldi krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Uz uguns visu laiku maisot karsē līdz vārīšanai (vārīties nedrīkst!). Noņem no uguns, maisot dzesē. Aukstai masai pieliek cukuru, nomazgātas, dvielī nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas, smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi sajauc. Pashas formā izklāj noplaucētu marli (lai nav aptiekas smaka), saliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galdā goda vietā. P.S. Man nav pashas formas. Rīkojos šādi. Bļodā ieklāju marli salieku biezpiena masu, sasienu tādu pauniņu un pakaru virtuvē, kur var. Bļodu atstāju apakšā, jo divas dienas tur tecēs sūkalas, kas, starp citu, ir traki garšīgas ar visām tām garšvielām. Var izdzert tāpat, vai var no tām cept pankūkas. Iznākums ir tāda apaļa, ļoti aromātiska biezpiena bumba. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.
Uz augšu