Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tumšais melleņu pīrāgs

2006. gada 20. aprīlis
Foto: Sintija Svikša
Pagatavošana
45 min
1. Saputo sviestu (margarīnu) ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.
2. Samaisa cepamo pulveri ar miltiem. Samaisa sviestu ar olu putām viendabīgā mīklā.
3. Ieklāj mīklu izjaucamā veidnē (veidnes diametrs apm. 20 cm).
4. Uzber ogas uz mīklas, ogām uzkaisa mazliet cukura.
5. Cep 25-30 min krāsns vidējā līmenī 225 grādi temp. Zem veidnes paliek cepamo papīru, lai nejauši pāri veidnes malai pārplūstot, ogu pildījums nepilētu uz krāsns grīdiņas.
6. Kad no krāsns izņemtais pīrāgs ir atdzisis, to var pārbērt ar pūdercukuru. Pasniedz ar glāzi piena.

Lai labi garšo!
Foto: Sintija Svikša
Uz augšu