Ogu pīrāgs

5 1

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 250 g kviešu miltu
  • 200 -300 g melleņu vai citu ogu
  • 2 ēdk. cukura
  • Virsmai: pūdercukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Saputo sviestu (margarīnu) ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.
  2. Samaisa cepamo pulveri ar miltiem. Samaisa sviestu ar olu putām viendabīgā mīklā.
  3. Ieklāj mīklu izjaucamā veidnē (veidnes diametrs apm. 20 cm).
  4. Uzber ogas uz mīklas, ogām uzkaisa mazliet cukura.
  5. Cep 25-30 min krāsns vidējā līmenī 225 grādi temp. Zem veidnes paliek cepamo papīru, lai nejauši pāri veidnes malai pārplūstot, ogu pildījums nepilētu uz krāsns grīdiņas.
  6. Kad no krāsns izņemtais pīrāgs ir atdzisis, to rotā ar pūdercukuru un pasniedz ar aukstu pienu.

Komentāri

Pavārīte 2013. gada 22. janvāris 22:52
Paldies :) k;ukas virsu mazliet papildināju, bet pamats lielisks, visi bija sajūsmā. Ja vēlies iepriecināt kādu tik uzpriekšu ;)))
krista 2013. gada 7. janvāris 20:23
ir ļoti garšīki
anete 2011. gada 21. septembris 20:06
Pirmo un otro reizi iznāca ļoti labs, bet trešo un ceturto nepavisam...nesaprotu, ko ne tā izdarīju...pilnīgi izmisu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize