Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Apelsīnu kūka ar šokolādi

2006. gada 19. aprīlis
Foto: Sintija Svikša
Pagatavošana
1 min
1. Ietauko izjaucamo kūkas veidni. Saputo sviestu vai margarīnu.
2. Pievieno cukuru un rīvētu apelsīnu miziņu un turpina putot.
3. Pa vienai iekuļ olas.
4. Samaisa miltus ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Beigās pielej apelsīnu sulu.
5. Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep kūku cepeškrāsns apakšējo restīšu līmenī 200 grādu C apmēram 30 min.
6. Uzvāra katliņā apelsīnu sīrupa sastāvdaļas.
7. izņem kūku no krāsns un sadursta tjā ar irbulīti caurumiņus. Pārlej kūku ar apelsīnu sīrupu un atstāj lai atdziest.
8. izgāž kūku no veidnes.
9. izkausē glazūras sviestu vai margarīnu katliņā. noņem katliņu no plīts un ieber gabaliņos salauzti šokolādi. Maisa līdz glazūr ir viendabīga. Uzklāj glazūru uz kūkas.
Uz augšu