Apelsīnu kūka ar šokolādi

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 200 g cukura
  • 1 apelsīnam norīvēta miziņa
  • 3 olas
  • 300 g kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 3 ēdk. apelsīnu sulas
  • Apelsīnu sīrupam
  • 100 g apelsīnu
  • 100 g cukura
  • Šokolādes glazūrai
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 150 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

1 min.
  1. Ietauko izjaucamo kūkas veidni. Saputo sviestu vai margarīnu.
  2. Pievieno cukuru un rīvētu apelsīnu miziņu un turpina putot.
  3. Pa vienai iekuļ olas.
  4. Samaisa miltus ar cepamo pulveri un pievieno mīklai. Beigās pielej apelsīnu sulu.
  5. Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep kūku cepeškrāsns apakšējo restīšu līmenī 200 grādu C apmēram 30 min.
  6. Uzvāra katliņā apelsīnu sīrupa sastāvdaļas.
  7. izņem kūku no krāsns un sadursta tjā ar irbulīti caurumiņus. Pārlej kūku ar apelsīnu sīrupu un atstāj lai atdziest.
  8. izgāž kūku no veidnes.
  9. izkausē glazūras sviestu vai margarīnu katliņā. noņem katliņu no plīts un ieber gabaliņos salauzti šokolādi. Maisa līdz glazūr ir viendabīga. Uzklāj glazūru uz kūkas.

Komentāri

Kristine 2011. gada 18. augusts 23:31
Super garshiiga!!!Garshoja visiem ko pacienaaju :)Paldies par recepti!
Ieva 2010. gada 29. janvāris 14:54
Arī man kūka izdevās lieliska! Nevaru vien sagaidīt nākamo reizi, kad to pagatavošu. Iesaku visiem! Liels paldies receptes autoram!
Emilie 2009. gada 4. oktobris 23:41
Izcila recepte! Pilnīgi nopietni - kūka sanāca ļoti garda. Ļoti garda!
Ieteikums - gatavojot sīrupu, pievienot mazliet kartupeļu cietes, lai nav ļoti šķidrs. Un jā - droši var likt vairāk nekā 100g apelsīnu.
Labu apetīti! :) Un paldies receptes autoram! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize