Makaroni ar fenheli un rozīnēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g fenheļa sīpolu
  • Sāls un pipari
  • 45 g ciedru riekstu
  • 2 vidēji lieli sīpoli, sagriezti plānos gredzenos
  • 125 ml olīveļļas
  • 45 g rozīņu
  • 500 g Ricotta siera
  • 375 g makaronu
  • 25 g Mozzarella siera

Pagatavošana

1 min.
  1. Fenheļa sīpolus notīra un gareniski pārgriež uz pusēm, tad šķērsām sagriež šķēlītēs. Šķēlītes viegli apvāra sālsūdenī, novārījumu nolej un saglabā. Kad šķēlītes padzisušas, tās sīki sagriež. Ciedru riekstus cepeškrāsnī (190C) apgrauzdē zeltaini brūnus.
  2. Pannā sakarsē eļļu, izcep sīpolus. Pievieno fenheli, rozīnes un ciedru riekstus, samaisa. Pannu noņem no uguns, kad tās saturs atdzisis, pievieno sadrupinātu Ricotta sieru.
  3. Lielā katlā ielej fenheļa novārījumu, to papildina ar ūdeni, uzvāra. Ieber makaronus, izvāra, šķidrumu nolej. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C.
  4. Ar sviestu ietaukotā cepešpannā kārtām liek makaronus un sagatavoto Ricotta siera maisījumu. Makaronu virsējo slāni apber ar stienīšos sagrieztu Mozzarella sieru. Kārtojumu cepeškrāsnī cep 15-20 min.
  5. 4-6 porcijas

Komentāri

ea 2010. gada 14. marts 19:38
Viegli pagatavojams. Fenheli pirms nebiju ēdusi, gribēju pamēģināt beidzot un tā kā kārojās arī makaroni, šī recepte izrādijās ļoti piemērota šodienai :) bija gardi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni