Griķi ar sātīgo mērcīti
Sastāvdaļas
- 1 glāze griķu
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. paprikas pulvera
- 100 g vistas fileja
- 100 g burkāns
- 1 glāze vājpiena
- 1 tējk sāls
- ½ tējk karija
- Bazilika lapiņas, maura lociņi, diļļītes, koriandra lapiņas -sakapāti, 1 glāze kopā
- Ūdenī vāra griķus - 10 min vāra un tad pievieno sāli un papriku un vēl 10 minūtes briedina
- Vistas fileju sīki sakapā, burkānu sarīvē. Visu sajauc ar sāli un kariju, pārlej vājpienu un lēni sautē 20 min.
- Griķus glīti izber uzšķīvja. Virsū kārto mērci un pēc tam pārkaisa zaļumus.
- P.S. Šī ir viena no receptēm, kuru pirms 20 gadiem ieteica diabēta slimniekiem. Tajos laikos griķus varēja nopirkt tikai uzrādot ārsta recepti (maziem bērniem, diabēta slimniekiem)
2016. gada 13. aprīlis 17:09
Būs jāpamēģina
Komentāri