Auzu pārslu biezputra ar āboliem un rozīnēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 80 -100g auzu pārslu
  • 2 lieli āboli
  • 2 saujas rozīnes
  • ½ l ūdens vai piena
  • Medus pēc garšas
  • Malts kanēlis pēc vēlēšanās
  • Sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Rozīnes rūpīgi nomazgā, pārlej ar ūdeni un uzbriedina. Auzu pārslas pārlej ar pusi no ūdens vai piena daudzuma un ari noliek uzbriest. Āboliem izņem serdes, nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā pusmīkstus. pievieno rozīnes, auzu pārslas, atlikušo šķidrumu (vārītu!), pieber sāli, kanēli un apmaisot vāra 5 minūtes. Biezputru noņem no plīts un aizvākotu briedina vēl 10-15 minūtes. Gatavā biezputrā iemaisa medu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis