Plūmju torte

2006. gada 10. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Apziež ar sviestu cepamo formu (23 cm diametrā).
2. Saputo pirmās 3 sastāvdaļas atsevišķā traukā. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo sviestu. Pieber 170 g cukura, pa vienai pievieno olas, tad citronu sulu un citrona miziņu. Maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
3. Tad pievieno miltu maisījumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Sagatavoto mīklu liek cepamajā formā.
4. Izrotā tortes virsmu ar plūmju pusītēm, iespiežot tās mīklā.
5. Nelielā traukā sajauc 1,5 ēd. k. cukura ar kanēli un ar iegūto maisījumu apslaka plūmes. Pārber ar mandeļu skaidiņām
6. Cep torti aptuveni 50 minūtes, līdz tā apbrūnējusi un pārbaudot vairs nelīp pie testera.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu