Plūmju torte

5 1
Plūmju torte
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 280 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 110 g sviesta
  • 170 g un 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 2 lielas olas
  • 1 ēd. k. svaigas citronu sulas
  • 1 tējk. rīvētas citronu miziņas
  • 500 g uz pusēm pārgrieztu plūmju ar izņemtiem kauliņiem
  • 2 tējk. mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

80 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Apziež ar sviestu cepamo formu (23 cm diametrā).
  2. Saputo pirmās 3 sastāvdaļas atsevišķā traukā. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo sviestu. Pieber 170 g cukura, pa vienai pievieno olas, tad citronu sulu un citrona miziņu. Maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Tad pievieno miltu maisījumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Sagatavoto mīklu liek cepamajā formā.
  4. Izrotā tortes virsmu ar plūmju pusītēm, iespiežot tās mīklā.
  5. Nelielā traukā sajauc 1,5 ēd. k. cukura ar kanēli un ar iegūto maisījumu apslaka plūmes. Pārber ar mandeļu skaidiņām
  6. Cep torti aptuveni 50 minūtes, līdz tā apbrūnējusi un pārbaudot vairs nelīp pie testera.

    Lai labi garšo!
    Cep torti aptuveni 50 minūtes, līdz tā apbrūnējusi un pārbau...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lina 2009. gada 4. oktobris 21:13
Ļoti garda!!! Un izdevās ar pirmo reizi! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize