Ghī (kausēts sviests)

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 - 5 kg nesālīta sviesta

Pagatavošana

60 min.
  1. Pirmkārt, gatavošanas ilgumu nenorādīju, jo tas ir atkarīgs no sviesta daudzuma. Ja kausē 1 kg, tad nepieciešamais laiks ir 60 minūtes, ja 2,5 kg, tad 3 stundas, bet ja 5 kg, tad 5 stundas.
  2. Gatavošana: Ielieciet sviestu katlā un kausējiet to uz nelielas uguns. Kad sviesta virspusē parādās putas, uguni vajadzētu samazināt līdz minimumam un turpināt vārīt. Laiku pa laikam nosmalstiet piena daļas, kuras parādās virspusē. Jāraugās, lai uguns ir ļoti maza, jo ja tā ir pārāk liela, tad Ghī kļūst pārāk tumšs un tam nav laba garša.
  3. Parezi pagatavotam Ghī ir jābūt dzidram un caurspīdīgam.
  4. Pēc tam, kad nepieciešamais laiks ir pagājis, Ghī sapilda traukos un atdzesē bez vāka.
  5. Ja Ghī ir pareizi un vajadzīgo laiku karsēts, tas iegūst patīkamu riekstu aromātu un tajā gatavotais ēdiens ir ļoti gards.

Komentāri

Maruta 2016. gada 17. februāris 16:27
P.S. Ļoti svarīgs fakts, ka jābūt NESĀLĪTAM SKĀBKRĒJUMA SVIESTAM!
inta 2012. gada 23. septembris 21:32
es daru tiesi taa, tikai peec apmeeram stundas es sviestu izkaarsu caur marli, tad vinam nav nekaadu tumso nogulsnu. pagatavotais eediens ar so sviestu, patiesaam ir burviigs un loti garsiigs. iesaku pameeginaat.
Nadina 2010. gada 2. novembris 20:43
Savaadi, kaadas minuutes atpakal lasiju rakstu, kur piemineets siss sviests un tagad atrodu, kaa to pagatavot... Varbuut paariet uz ajuurveedu... ;) Gribeetos jau pameeginaat, tik zeel, ka siciiijaa neatrod indiesu garsvielas...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Autorizēties

Pamatēdieni

Jaunākās receptes