Čapātī (indiešu maize)

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 150 ml ūdens
  • ½ tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes kausēta sviesta

Pagatavošana

15 min.
  1. Bļodā sajauciet miltus un sāli. Lēnām pielejiet klāt ūdeni, nepārtraukti maisiet. Tad iegūto mīklu mīciet 6-8 minūtes, līdz tā ir stingra. Apslakiet mīklas pikuci ar ūdeni, pārklājiet ar tītu drānu un atstājiet to "atpūsties" uz 30 minūtēm (līdz 2 stundām).
  2. Kad mīkla ir pastāvējusi, lieciet smagu čuguna pannu uz uguns. Ar mitrām rokām samīciet mīklu un sadaliet to 15 vienādās bumbiņās. Apviļājiet bumbiņas miltos un tad katru no tām izveltnējiet - aptuveni 14 cm diametrā.
  3. Viegli notrausiet miltus no čapatī un lieciet to uz sakarsētas pannas. Kad uz tās sāk parādīties mazi, balti burbulīši un maliņas sāk celties, apgrieziet to otrādi. Cepiet, kamēr čapatī pārklājas ar pūslīšiem. Tad paceliet čāpatī un turiet (ar stangām) dažas sekundes virs atklātas liesmas, līdz tas piepūšas. Čpātī ir jābūt pilnīgi izceptam un sausam, pārklātam ar brūniem plankumiņiem. Kad čāpatī ir gatavs, noziediet vienu pusi ar kausētu sviestu

Komentāri

Alise 2013. gada 6. marts 12:27
Diaana. Tu visu saki pareizi.. Miikla jaamiica pamatiigi.. nav tur dazhas minuutes.

bet to chapatii parasti necep uz parastaas pannas, bet gan uz speciaalas. cerams, ka pateikshu pareizi, bet to pannu sauc - Tava.
Bulka 2012. gada 4. marts 21:54
čupātī taisa no speciālajiem miltiem, nevis no parastajiem. pat nezinu, vai lv taadus var nopirkt.
Diana S***** 2010. gada 9. jūlijs 02:26
Es pate praktizejos pie vieas pazinjas Indietes kura cep capati jau no bernu dienam. Vinja nekad neizmanto to iestavesanos iklai, bet gan vienkarsak uz 2 kruzitem aptuveni pus kruziti remdenu udeni. miklu jamica dazas min liidz tada vienmeriga kat kas liidzigs raugu milai tik nedaudz stingraka un protams lai nelip pie rokam un pie galda virsmas. sadala mazas picinjas un skaisti izrulle apalu formu diezgan planu kadus 2-3 mm biezuma. un liek un neieelotas panna cepties un lenas uguns. tad kadas 30 s cep vienu tad pagriez uz otru. varbut pirmajas reizes tai miklai necelsies burbulishi bet tas nak ar pieredzi. un noteikti sviestu nesmeret jo to ir jaed ar kadu caryu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti