Sākums > Receptes > Deserti

Bēsan ladū (brīnumgardas lodītes no zirņu miltiem)

2006. gada 5. aprīlis
Foto: Elīna
Pagatavošana
30 min
1. Uz nelielas uguns pannā izkausējiet sviestu. Pielieciet zirņu miltus. Nepārtraukti maisot apcepiet tos. Jāpiebilst, ka maisīt vajadzētu ar koka karoti. Cepiet aptuveni 15 minūtes. Tad pielieciet kokosriekstu, lazdu riekstus un kardamonu. Visu samaisiet. Maisot cepiet visu vēl 2 minūtes. Tad noņemiet pannu no uguns un pievienojiet massai pūdercukuru. Rūpīgi visu samaisiet un novietojiet aukstā vietā.
2. Kad massa ir atdzisusi, veidojiet nelielas lodītes. Tās ir saldas un ļoti garšīgas.
Uz augšu