Kulfī (indiešu saldējums)

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes rīsu miltu
  • 2.3 2,3 l pilnpiena
  • 125 g cukura
  • 4 ēdamkarotes maltu pistāciju
  • 1 ēdamkarote rožūdens
  • ½ tējkarotes malta kardamona

Pagatavošana

75 min.
  1. Traukā sajauciet rīsu miltus ar 4 ēdamkarotēm piena, sajauciet massu tā, lai izveidotos viendabīga mīkla.
  2. Pienu vāriet 45 minūtes, ik pa laikam apmaisot to. Piena tilpumam jāsamazinās par vienu trešo daļu. Tad pievienojiet pienam iegūto rīsu miltu mīklu, maltos pistāciju riekstus un cukuru. Pavāriet vēl 10 minūtes un tad noņemiet no uguns.
  3. Pievienojiet tam visam rožūdeni un kardamonu. Atdzesējiet līdz istabas temperatūrai. Tad massu salejiet sev tīkamās formiņās un lieciet tik saldētavā. Saldēt kulfī vajadzētu 2 stundas, bet apmaisīt ik pa 30 minūtēm. Kad vairs nevar pamaisīt, tad atstājiet to sasalt.
  4. Kā jau jebkuram saldējumam, kulfī var pievienot dažādas piedevas, piemēram, svaigas ogas. :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti