Rasgulla (panīra bumbiņas sīrupā)

3 1

Sastāvdaļas

  • 275 g panīra
  • 725 ml ūdens
  • 300 g cukura
  • 1 ēdamkarote rožūdens

Pagatavošana

45 min.
  1. Pirmkārt, panīram šajā gadījumā nevajadzētu būt gatavotam no pārāk trekna piena, citādi rasgullas izjuks. Otrkārt, panīram nevajadzētu būt pārāk sausam - paturiet to zem sloga 10 minūtes.
  2. Sadrupiniet panīru un tad rūpīgi mīciet, līdz tas kļūst viendabīgs. Sadaliet to nelielās bumbiņās (aptuveni tik lielās kā zemesrieksts), bet tā, lai tās nebūtu saplaisājušas.
  3. Uzlieciet vārīties sīrupu. 5 minūtes vāriet ūdeni un cukuru vidēja lieluma katlā. Pusi no iegūtā šķidruma ielejiet atsevišķā bļodā un pievienojiet tam rožūdeni. Nolieciet to atdzist.
  4. Atlikušajā šķidrumā rūpīgi salieciet bumbiņas un uzlieciet uz uguns. Bumbiņas nevajadzētu salikt pārāk tuvu viena otrai, jo vārot tās piepūtīsies divas reizes lielākas. Vāriet uz nelielas uguns aptuveni 10 minūtes, kamēr bumbiņas piepūšas un kļūst porainas. Vārīšanās procesā bumbiņas vajadzētu apslacīt ar ūdeni - 1, 2 reizes.
  5. Ar karoti izņemiet rasgullas no katla un ielieciet tās atdzisušajā sīrupā. Rasgullas var mērcēt šajā sīrupā no 4 stundām, līdz 2 dienām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas