Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantie ziedkāposti

2006. gada 4. aprīlis
Foto: Svetlana
Pagatavošana
40 min
1. Uzkārsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Maizi 20 min aptur cepeškrāsnī, lai tā izkalst un kļūst kraukšķīga. Maizi sarīvē.
2. Katlā ieliek ziedkāpostu, pielej verdoša ūdens, lai tas būtu apsegts, un pieber nedaudz sāls. Ziedkāpostus uzvāra, tad atstāj vēl varīties apmēram minūti vai tik ilgi līdz tie kļūst pamīksti, tad nokāš.
3. Lielā pannā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Pannā ieliek ķiplokus, čili piparus, ziedkāposta rozetes un cep 3 min, līdz kāposti sāk apbrūnēt,pievieno sakultu olu ar pienu, visu kārtīgi samaisa, tad pievieno olīves, rīvmaizi, pēc garšas sāli un piparus. Cep vēl 1 minūti, tad pārkaisa aer sieru.
Uz augšu