Sākums > Receptes > Deserti

Lieldienu kliņģeris

2006. gada 4. aprīlis
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Pienu uzsilda, sviestu vai margarīnu izkausē, pieber raugu, cukuru un sāli. Tad iesijā miltus un samīca ne sevšķi stingru mīklu. Rozīnes nomazgā, nosusina, apvārta miltos un iejauc mīklā. Mīklu sadala trīs daļās. No katras daļas veido savirpinātu lenu. Galus sastiprina, un visas trīs lentas sapin bizē. Veido apļa formā, noslēpjot galus. Tukšās olu čaumalas nomazgā, nosusina un iesmērē ar eļļu. Apaļajā kliņģerī veido iedobumus, kur uzmanīgi iespiež olu čaumalas. Kliņģeri pārziež ar sakultu olu un cep gatavu. Tad izņem olu čaumalas un iedobumos ievieto krāsotas olas. Kliņēri pārkaisa ar pūdercukuru vai speciālajiem konditorejas rotājumiem.
Uz augšu