Sākums > Receptes > Uzkodas

Panīrs (svaigais siers)

2006. gada 4. aprīlis
Foto: Elīna
Pagatavošana
30 min
1. Uz vidēji lielas uguns karsējiet pienu, līdz tas sāk vārīties. Sagatavojiet skābinātāju. Virs trauka, kurā liesiet karsto massu, uzklājiet divās kārtās salocītu marli. Traukam vajadzētu būt pietiekami lielam, lai tajā ietilptu viss sūkalu daudzums.
2. Kad piens sāk celties, pievienojiet skābinātāju. Piens uzreiz sadalīsies.
3. Kad piens pilnībā atdalījies no sūkalām, noņemiet to no uguns un izkāsiet caur marli tā, lai marlē paliktu tikai panīrs. Skalojiet panīru zem auksta ūdens, lai izskalotu skābumu.
4. Ja vēlaties iegūt stingru panīru, iesieniet to marlē un nolieciet zem sloga. To var arī vienkārši iekārt marlē un atstāt notecēties. Jo ilgāk panīrs būs zem sloga, jo stingrāks tas kļūs.
5. Ja jūs vēlaties mīkstāku panīru, izspiediet to vienkārši ar rokām.
6. Panīru var izmantot daudz un dažādos veidos. Man pašai tas vislabāk garšo svaigs. Tomēr to var gan apcept garšvielās, gan vārīt eļļā, gan pievienot dažādiem rīsu un dārzeņu ēdieniem'. Brīnumgardi ir arī saldumi, kas pagatavoti no panīra.
Uz augšu