Panīrs (svaigais siers)

4 1

Sastāvdaļas

  • 2.3 l pilnpiena
  • 5 ēdamkarotes citronu sulas ( var izmantot arī citronskābi - 2 tējkarotes) vai 300 ml jogurta, vai 600 ml skābu sūkalu

Pagatavošana

30 min.
  1. Uz vidēji lielas uguns karsējiet pienu, līdz tas sāk vārīties. Sagatavojiet skābinātāju. Virs trauka, kurā liesiet karsto massu, uzklājiet divās kārtās salocītu marli. Traukam vajadzētu būt pietiekami lielam, lai tajā ietilptu viss sūkalu daudzums.
  2. Kad piens sāk celties, pievienojiet skābinātāju. Piens uzreiz sadalīsies.
  3. Kad piens pilnībā atdalījies no sūkalām, noņemiet to no uguns un izkāsiet caur marli tā, lai marlē paliktu tikai panīrs. Skalojiet panīru zem auksta ūdens, lai izskalotu skābumu.
  4. Ja vēlaties iegūt stingru panīru, iesieniet to marlē un nolieciet zem sloga. To var arī vienkārši iekārt marlē un atstāt notecēties. Jo ilgāk panīrs būs zem sloga, jo stingrāks tas kļūs.
  5. Ja jūs vēlaties mīkstāku panīru, izspiediet to vienkārši ar rokām.
  6. Panīru var izmantot daudz un dažādos veidos. Man pašai tas vislabāk garšo svaigs. Tomēr to var gan apcept garšvielās, gan vārīt eļļā, gan pievienot dažādiem rīsu un dārzeņu ēdieniem'. Brīnumgardi ir arī saldumi, kas pagatavoti no panīra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas