Medus torte īstā

2006. gada 30. marts
Foto: Kārlis Staltmanis
Pagatavošana
80 min
1. Tātad sastāvdaļas norādītas vienai porcijai, bet ja grib normālu kūku 5-6 kārtās jātaisa ~3 porcijas. Jātaisa vismaz 4 dienas iepriekš!
2. Sākotnēji darbībai nepieciešami divi katliņi (viens liels otrs maziņš).
3. Lielajā katliņā iekuļ olas, pievieno cukuru un sviestu. Sviestam jābūt mīkstam, nevis ledus klucim (es lietoju mikroviļņu krāsni :D ). Liek uz uguns un nepārtraukti maisot karsē līdz cukurs un sviests izkusis un ir viendabīga masa.
4. Mazajā katliņā sajauc medu un sodu. Nepārtraukti maisot karsē līdz paliek brūngans un kārtīgi sašūmējies.
5. Abas masas sajauc (iecilā). pievieno miltus (labāk mazāk nekā norādīts). Vispār mīklai nav jābūt mīcāmai vai rullējamai un nav arī jābūt lejamai. jābūt tādam pabiezam ķepeklim-lipeklim.
6. Ieziež ar eļļu un apkaisa ar miltiem pannu. Uzliek kādu daļu mīklas un ar eļļainu karoti izplacina pa pannu (ja karote nav eļļaina, mīkla līp pie karotes!!). Cep 180-200 grādos ~ 15 min (nu kamēr tumši brūna). Procesu atkārto, kamēr visa mīkla izcepta.
7. Plāksnes sagriež uz pusēm (Labāk griezt tikko izceptas, jo pēc tam vinjas nedaudz sažūst). Krēmam lieto sk. krējumu ar cukuru (proporcijas pēc garšas, nevajag pārsaldināt). Sapilda starp plāksnēm. Vienu plāksni neizmanto (izkaltē, būs vēlāk drupačas, ko virsū uzkaisīt). Liek ledusskapī. Nākošā dienā apgriež maliņas, visu noziež ar krēmu un uzkaisa drupačas. Liek atpakaļ ledusskapī un tur vēl pāris dienas.
Uz augšu