Ātrā ābolu(vai citu augļu) kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g margarīns vai sviests
  • 250 g skābais krējums
  • 3 -4 glāzes milti
  • PIldījumam
  • 1 kg šķēlītēs sagriestu ābolu (vai bumbieru, plūmju)
  • Cukurs un kanēlis

Pagatavošana

60 min.
  1. Sasaldēto margarīnu (vai sviestu) sagriež gabaliņos un sajauc ar krējumu un miltiem. Miltus pieber tik daudz, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīklu sadala divās daļās un uz pusstundu ieliek ledusskapī. Ābolus sajauc ar cukuru un kanēli.
  2. Abas mīklas puses izrulē ļoti plānas. Uz vienas puses uzber ābolu maisījumu, bet otru pusi pārklāj pāri, un malas aizver. Ābolu kūkā ar dakšiņu sadur caurumiņus. Cep 220 grādos, pusstundu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize