Sausiņkundzes sāļā torte

5 1

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi
  • Vārīti burkāni
  • Vārīti kāļi
  • Cepti svaigi kāposti
  • Maltā gaļa
  • Sīpoli
  • Sāls
  • 2 buljona kubiņi
  • 3 olas
  • Krējums

Pagatavošana

60 min.
  1. Lai iegūtu to fantastisko, tikai šim sacepumam raksturīgo garšu, kā obligāta sastāvdaļa ir vārīti kāļi!!!!
  2. Lai ēst gatavošana neievelkas, iepriekšējā vakarā novāra kartupeļus, burkānus, kāļus.
  3. Protams var sacept arī kāpostus, un sagatavot malto gaļu.
  4. Vārot un cepot dārzeņus pievieno garšai sāli.
  5. Maltai gaļai pievieno rīvētus sīpolus, saberztus buljona kubiņus.
  6. Otrā rītā kartupeļus, burkānus, kāļus, katru atsevišķi samaļ .
  7. Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, uz dziļās cepeškrāsns pannas kārto torti.
  8. Plānā kārtiņā liek kartupeļus, tad burkānus, malto gaļu, kāļus, kartupeļus, kāpostus, malto gaļu, kartupeļus, burkānus, malto gaļu, kāļus, kartupeļus...pēdējos atstāj kartupeļus.
  9. Sacepuma virsmu nodekorē saspiežot ar dakšiņu svītriņas dažādos virzienos.
  10. Liek cepeškrāsnī cepties.
  11. Vislabāk, ja ir cepeškrāsns ar ventilatora režīmu!!!
  12. Kad sacepums ir jau gandrīz gatavs, sakuļ 3 olas ar nedaudz garšvielām un krējumu, un pārlej pāri.
  13. Cep zeltaini brūnu sāļo torti...

Komentāri

Siga Piga 2009. gada 4. augusts 22:21
Es esmu pārēdusies :D Tas ir kkas neiedomājami garšīgs. Vakar taisījām sautējumu no šīm pašām sastāvdaļām, arī bija garšīgi, bet šis ir pavisam kas cits. Lieliski, paldies par recepti, ļoti garšīgi :) Vienīgā bēda - tas prasa patiesi daudz laika, bet noteikti ir to vērts :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni