Cūkgaļas frī ar mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g liesa cūkgaļa
  • 2 ēd.k rīsu vīns vai sausais šerijs
  • 2 ēd.k sojas mērce
  • 180 g kartupeļu ciete
  • 2 olas baltumi
  • Sāls
  • Kukurūzas eļļa fritēšanai
  • Mērcei
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 lielloku sīpoli
  • Eļļa cepšanai
  • ¼ l buljons
  • 2 ēd.k rīsu vīns
  • 2 ēd.k sojas mērce
  • 1 tējk.ciete

Pagatavošana

30 min.
  1. Cūkgaļu sagriež plānās šķēlēs, nedaudz izdauza.
  2. Samaisa vīnu, sāli, sojas mērci, cieti, olu baltumus un iemaisa šajā mīklā gaļu. Atstāj ievilkties vismaz 1 stundu.
  3. Gaļas šķēles vāra tauku peldē līdz tās kļūst zeltainas, notecina.
  4. Mērcei:
  5. Sīki sakapā ķiplokus, sīpolus un apcep līdz caurspīdīgumam. Pievieno buljonu, vīnu, sojas mērci, sāli un uzkarsē. Mērci iebiezina ar ūdenī iemaisītu cieti.
  6. Gaļas šķēles īsu brīdi pilnībā iemērc mērcē. Tad izņem un pasniedz ar ķīniešu olu nūdelēm vai rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni