Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mani iecienītie cepelīni

2006. gada 25. marts
Foto: Iveta Sausiņa
Pagatavošana
60 min
1. Kamēr 1 kg kartupeļu vārās, 3 kg zaļu kartupeļu un 2 mazus sīpolus sarīvē . Nospiež kartupeļu masai sulu. Kartupeļu sulai ļauj pastāvēt, lai nosēžas ciete. Nolej uzmanīgi sulu,cieti pieliek karupeļiem.
2. Izvārītos kartupeļus nokāš, atdzesē un arī sarīvē. Iegūto masu pievieno sarīvētajai zaļo kartupeļu masai.
3. Pievieno 2 saberztus buljona kubiņus,5.ēd.kar.skāb.krējuma un kārīgi uzkultas 3 olas.
4. Samīca kartupeļu masu.
5. Apcep malto gaļu. Maltai gaļai pierivē 2 mazus sīpolus,pievieno olu, 2 ēd. kar.sk.krējuma, 1,5 saberztu buljona kubiņu.
6. Kartupeļu masu uzklāj uz plaukstas (kā plāceni), liek virsū gaļas bumbuli un ar abu roku palīdzību aiztaisa abas kartupeļu malas , lai gaļa paliktu vidū. Liek uz pannas cepties. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnu. Liek sautējamajā katlā un mazliet pasutina. Ēd ar krējumu vai majonēzi.
Uz augšu