Mani iecienītie cepelīni

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 kg zaļu kartupeļu
  • 1 kg vārītu kartupeļu
  • 600 g maltās gaļas
  • 4 olas
  • 4 mazi sīpoli
  • 7 ēd.kar. skāba krējuma
  • 3.5 buljona kubiņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Kamēr 1 kg kartupeļu vārās, 3 kg zaļu kartupeļu un 2 mazus sīpolus sarīvē . Nospiež kartupeļu masai sulu. Kartupeļu sulai ļauj pastāvēt, lai nosēžas ciete. Nolej uzmanīgi sulu,cieti pieliek karupeļiem.
  2. Izvārītos kartupeļus nokāš, atdzesē un arī sarīvē. Iegūto masu pievieno sarīvētajai zaļo kartupeļu masai.
  3. Pievieno 2 saberztus buljona kubiņus,5.ēd.kar.skāb.krējuma un kārīgi uzkultas 3 olas.
  4. Samīca kartupeļu masu.
  5. Apcep malto gaļu. Maltai gaļai pierivē 2 mazus sīpolus,pievieno olu, 2 ēd. kar.sk.krējuma, 1,5 saberztu buljona kubiņu.
  6. Kartupeļu masu uzklāj uz plaukstas (kā plāceni), liek virsū gaļas bumbuli un ar abu roku palīdzību aiztaisa abas kartupeļu malas , lai gaļa paliktu vidū. Liek uz pannas cepties. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnu. Liek sautējamajā katlā un mazliet pasutina. Ēd ar krējumu vai majonēzi.

Komentāri

marcello 2013. gada 2. novembris 19:44
sita izbojat edienu,fuj.
nekadas garsas,pat lidzibas nekadas,ara vien bij viss metams.
ha ha ha 2011. gada 28. maijs 17:23
Galigi garaam viss juuk aaraaaaaaaaaaa...Z.B
alicia 2011. gada 16. februāris 00:02
ļoti, ļoti gardi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni