Cūkgaļa ķīniešu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 400 - 500 g cūkgaļas fileja (var arī karbonādi)
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 ola
  • 1 sweet&sour mērces burciņa
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • Sāls (pēc vēlmes)
  • Cukurs (neliela šķipsniņa)
  • Nedaudz maltie melnie pipari
  • Eļla
  • Rīsi

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms nomizo burkānus, sagriež ripiņās (vai kā pašam labāk patīk), liek vārīties - vāra kamēr mīksti.
  2. Kamēr burkāni vārās, cūkgaļas fileju sagriež 1x1 cm platās strēmelītēs, piesit olu un ar rokām visu samaisa, pieber mazu šķipsniņu cukura, sāli un piparus.
  3. Kad ola iemaisīta, ber klāt kartupeļu cieti - un atkal visu samaisa.
  4. Uz pannas uzkarsē eļļu (diezgan daudz vajag) un liek cepties gaļu (būtībā jāstāv klāt - lai gaļa nepārcepas).
  5. Sīpolus sagriež pusriņķos un liek cepties.
  6. Kad burkāni, gaļa un sīpoli ir gatavi - pievieno sweet&sour mērci un liek pasutināties (var uz dziļākas pannas vai arī katliņā).
  7. Tikmēr novāra rīsus.
  8. Kad rīsi gatavi, var ņemt nost arī gaļu un ēst.
  9. Labu apetīti!!!
  10. p.s. šis ēdiens noteikti garšos ķīniešu ēdienu cienītājiem.

Komentāri

osīc 2010. gada 10. novembris 19:53
Lieliska recepte! s&s mērces vietā liku spilvas ķīnas saldskābo mērci un sautējot pievienoju nelielu sauju sezama sēkliņas(vietējā bodē dabūju pa velti-pārpalikumi no cepumiem ar sezamu). izmaksas-neskaitot pašaudzētos burkānus un sīpolus- receptē aprakstītajos daudzumos- ap 3LVL...Iesaku-izmēģiniet!
Illa Tilla 2010. gada 5. februāris 22:42
Sanaca loti labi,bija garsigi.Sweet&sour burcinas vieta liku apelsinu merci
kas domata titaram.Ar cukuru ari neparspileju,jo kiniesiem ir loti saldi galas edieni.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni