Sākums > Receptes > Deserti

Austriešu ābolu strūdele ar magonēm

2006. gada 25. marts
Foto: Ināra Kundziņa
Pagatavošana
120 min
1. Lielā bļodā ieber miltus, sāli, nedaudz sakultu olu un ūdeni, samaisa līdz izveidojas mīkla. Mīklu uzliek uz virsmas, kas nobārstīta ar miltiem un mīca 10 min., līdz mīkla paliek gluda un elastīga. Apsedz un atstāj uzbriest 1 stundu.
2. Sajauc magoņu sēkliņas ar cukuru un kanēli vidēja lieluma bļodā un noliek malā.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai un sagatavo pannu cepšanai. Var ieklāt cepampapīru vai iesmērēt pannu ar taukvielu.
4. Noliek mīklu uz lielas darba virsmas uz kuras uzklāts kokvilnas audums. Izrullē mīklu, veidojot lielu kvadrātu. Uzmanīgi stiepj mīklu tik lielu, cik atļauj darba virsma. Mīklai jābūt ļoti plānai un caurspīdīgai. Uz mīklas uzlej izkausētu sviestu, lai to samitrinātu.
5. Kaisa sēkliņu maisījumu vienmērīgi pāri izstieptajai mīklai. Liek virsū sagrieztos ābolus. Pārsmidzina pāri ½ no paredzētā krejuma.
6. Rullē abas pretējās malas uz vidu veidojot 2 strūdeles. Galus paloka zem strūdeles. Pārgriež ar nazi mīklu un atdala abas strūdeles vienu no otras. Novieto abas strūdeles uz sagatavotās pannas vienu otrai blakus un apsmidzina ar atlikušo krejumu.
7. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz veidojas zeltaina garoziņa. Cepšanas laiks 1 stunda.
Uz augšu