Sākums > Receptes > Zupas

Šķelto zirņu zupa ar malto gaļu

2006. gada 25. marts
Foto: Ilona Šilberga
Pagatavošana
1 min
1. Iepriekšējā vakarā iemērcam zirņus aukstā ūdenī (ātrāk izvārīsies mīksti)
2. Nākamajā dienā
3. Uzvāra ūdeni, ieber zirņus.
4. Kamēr zirņi vārās: nomizo un sarīvē burkānus; nomizo un sagriež nelielos kubiciņos kartupeļus; uz pannas taukvielās apcep malto gaļu un pieber sāli pēc garšas
5. Kad zirņi mīksti, iemet smaržīgos piparus, ieber kartupeļus un burkānus. Vāra, kamēr kartupeļi un burkāni ir mīksti.
6. Pievieno buljona kubiņus un sāli pēc garšas.
7. Pašās beigās pieliek malto gaļu. Samaisa, lej šķīvjos un ceļ galdā.
Uz augšu