Krakuzi zupa

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo visu nepieciešamo. Uzliec katlu ar ūdeni vārīties. Nomizo burkānu un sarīvē uz rupjās rīves vai sagriez nelielos kubiņos. Kartupeli rūpīgi nomazgā, nomizo un sagriez nelielos kubiņos. Ķiplokus nomizo un sīki sakapā vai izspied ar ķiploku spiedi. Svaigos garšaugus sīki sakapā. Krabju nūjiņas sagriez šķērsām apmēram 1 cm platos gabaliņos. Vāri zupu. Verdošā ūdenī liec burkānus un vāri 5-7 minūtes, apmēram pa vidu pievienojot pusi no ķiploku daudzuma un pusi no paredzētajām garšvielām. Pēc tam pievieno sagrieztos kartupeļus un vāri vēl 7 minūtes. Pievieno konservēto kukurūzu ar visu sulu un buljona kubiņus. Vāri 5 minūtes. Pievieno krabju nūjiņas un atlikušās garšvielas. Visu vāri vēl 1-2 minūtes. Pasniedz. Zupu lej šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Kā piedevu var dot klāt ar ķiploku sviestu apsmērētu sagrauzdētu baltmaizi.
Uz augšu