Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja ar šampinjoniem

2007. gada 11. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Uz pannas liek cepties maltajai gaļai. Cep kamēr gaļa ir nedaudz apcepta un tad pievieno klāt sakapātus sīpolus un pēc tam arī garšvielas. Pa to laiku ir jasagriež šampinjoni un gurķi (vēlams ne īpaši lielos gabalos, bet tos var griezt pēs izvēles) Kad gaļa ir apcepta ar sīpoliem tad liek klāt sagrieztos gurķus un šampinjonus. Nedaudz pasilda aptuvenis 3-4 min un klāt piegāž burku tomātu mērces. Tad atstāj pasildīties aptuveni 5 min. Tad paņem katliņu ar uzsildītu ūdeni un liek iekšā lazanjas plāksnes. Vāra tik ilgi līdz plāksnes nelīp viena pie otras ( aptuveni 15 min vāra) Tad sameklē atbilstošu trauku ( var izmantot četrkantīgās cepešpannas dziļās vai vienkārši stikla dziļo četrkantīgo trauku) Tad visu kārto pa kārtām! Plāksnes tad masa, tad atkal plāsnes masa (man parasti sanāk 3 pilnas kārtas ) tad pēdējā kārta uzliek nedaudz vairāk lazanjas plāksnes!! Tam pa virsu ber sarīvētu sieru un sieram pa virsu sagrieztus sķēlītēs tomātus! Liek cepeškrāsni un aptuveni 1 stundu!!!
2. Labu apetīti!!!
Uz augšu