Lazanja ar šampinjoniem

4 1

Sastāvdaļas

  • Lazanjas plāksnes
  • 800g maltās gaļas
  • 1 burku marinētu šampinjonu
  • 1 vidēja lieluma burku marinātu gurķu (labāki ir tie maziņie)
  • 1-2 sīpoli
  • Garšvielas (labāk gaļas kopējās garšvielas)
  • 1 burku tomātu mērces
  • Siers
  • Tomāti

Pagatavošana

90 min.
  1. Uz pannas liek cepties maltajai gaļai. Cep kamēr gaļa ir nedaudz apcepta un tad pievieno klāt sakapātus sīpolus un pēc tam arī garšvielas. Pa to laiku ir jasagriež šampinjoni un gurķi (vēlams ne īpaši lielos gabalos, bet tos var griezt pēs izvēles) Kad gaļa ir apcepta ar sīpoliem tad liek klāt sagrieztos gurķus un šampinjonus. Nedaudz pasilda aptuvenis 3-4 min un klāt piegāž burku tomātu mērces. Tad atstāj pasildīties aptuveni 5 min. Tad paņem katliņu ar uzsildītu ūdeni un liek iekšā lazanjas plāksnes. Vāra tik ilgi līdz plāksnes nelīp viena pie otras ( aptuveni 15 min vāra) Tad sameklē atbilstošu trauku ( var izmantot četrkantīgās cepešpannas dziļās vai vienkārši stikla dziļo četrkantīgo trauku) Tad visu kārto pa kārtām! Plāksnes tad masa, tad atkal plāsnes masa (man parasti sanāk 3 pilnas kārtas ) tad pēdējā kārta uzliek nedaudz vairāk lazanjas plāksnes!! Tam pa virsu ber sarīvētu sieru un sieram pa virsu sagrieztus sķēlītēs tomātus! Liek cepeškrāsni un aptuveni 1 stundu!!!
  2. Labu apetīti!!!

Komentāri

Edzus 2012. gada 26. augusts 22:11
Jautājums - ja piemauc marinētus gurķus/šampinjonus klāt mērcei, vai viņa nesanāk rūgta?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni