Torte ar vaariito kremu

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 olas,1gl.miltu,1gl.cukura(biskviitam)
  • 10 olas,2gl.cukura,1gl.piena,1eedk.miltu,2eedk,zhelantiina bez kaudziites,300g.sviesta.(pildiijumaa vaariitas krems)
  • 0.5 50g.sviesta,5eedk.kakao0,5gl.cukura3eedk.piena(glazuura)

Pagatavošana

2 min.
  1. Izcep biskviitu.Kad tas atdzisis,horezontaali paargriez uz puseem.Vienu dalju liek atpakalj veidnes apakshaa.Otra dalja tortes virsai.10 olaam dzeltenumus atdala no baltumiem.Dzeltenumus saputo ar1gl.cukura,liidz maisijums kljuust balts.Tad maisiijumaa uzmaniigi iemaisa 1gl.piena un1eedk.miltu.To visu vaara uudens pelde nepaartraukti maisot,lai neveidojaas kunkulji.Atdzisushai masai pievieno 300g.sviesta,vanilja cukuranu visu sho masu uzputo.10olu baltumi ar 1gl.cukura tiek sakulti biezaas putaas tad ljoti uzmaniigi pievieno izkauseetu atdzisushu zhelantiinu,visu samaisa.Beidzamaa ,,operaacija,, samaisa abas daljas kopaa.Masu lej virsuu biskviitam kas ir veidnee.Liek veesummaa.Kad kreems saak receet liek virsuu otru biskviita ripu.Veel tur kaadu laiku veesumaa.Pagatavo peec receptes glazuuru vaarot uz nelielas uguns.Gandriiz atdzisushu lej paari tortes virsai ljaujot noteceet pa malaam.Taalaak ljaujiet valju savai fantaazijai noformeejot.

Komentāri

VITA 2015. gada 5. janvāris 12:26
Paldies visiem kas novērtē.Cik saimnieču tik versiju bet šī torte ir mūsu ģimenē vienmēr topā.
Ineta 2015. gada 4. janvāris 16:12
Esmu pāris reizes šo recepti izmantojusi. Sanāk ĻOTI garšīgs krēms. Paldies par recepti! :)
Liene 2011. gada 26. decembris 16:36
Kāpēc vajag želantīnu?Pilnīga jauna man nezināma vārītā krēma recepte.Parādīju šo konditorēm ar 20 gadu un 30 gadu stāžu.Abas galvu vien nogrozīja. Pirmo reizi redzot ka tāds ir vārītais krēms.Sākums tā kā pareizs kā pieņemts parasti gatavot, bet ar to baltumu un želantīnu... un biskvīta recepte arī interesanta.Vismaz cehos nav redzēts ka tā gatavo. Parasti attiecības ir 1:1:1 4olas + 4ēd.k. cukura+ 4ēd.k miltu. Bet visumā, ja jau kaut kas sanāk no šis receptes, nav jau nepareizi. Es gan nemēģinātu atkārtot.
Klasiskā vārītā krēma recepte ir: (apmēram puskilograms krēma) 4olas(veselas, nedala baltumu vai dzeltenumus) sakuļ ar 45g cukura, vaniļas cukuru, 90g miltu. Uzvāra 300- 330g piena ar 45gcukura.Pienu tievā strūkliņā ielej olās kuras maisa lai nesarauj kunkuļus.Tad šo masu liek ūdens peldē un karsē visu laiku maisot enerģiski ar koka karoti lai neveidojas kunkuļu,līdz masa sabiezē, atdzesē.Sakuļ ar mikseri sākumā 150gsviesta un tad ieputo mazām porcijām atdzesēto olu-miltu masu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize