Vistas - sīpolu mērce

4 1

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja
  • Garšvielu maisījus vistas gaļai
  • Sīpoli (tikpat cik gaļa)
  • Milti (1-2 tējkarote)
  • Krējums (ēdamkarote)
  • Tomātu mērce vai kečups (var arī bez)
  • Majonēze (var iztikt bez)

Pagatavošana

1 min.
  1. Vistas fileju sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi, pēc tam apcep uz pannas. Tad liek to cepšanai cepeškrāsnī piemērotā katliņā vai stikla traukā (noslēgtā)
  2. Sīpolus nomizo un sgriež ~ 2mm biezās ripās, un tad krusteniski. Uz lēnas uguns apcep uz pannas un liek pie vistas filejas.
  3. Sajauc ūdeni ar krējumu un vistas gaļas garšvielām (garšvielām uz paciņas parasti norādīts lietošanas daudzums). To pārlej vistas gaļai ar sīpoliem un liek cepeškrāsnī cepties. Cepšanās laikā jāuzmana, lai nenovārās šķidrums, vajadzības gadījumā var pieliet ar ūdeni atšķaidītu krējumu (ēdamkarote krējuma uz glāzi ūdens)
  4. Kamēr pagatavosiet pamatēdienu, piemēram, kartupeļus, mērce būs gatava (~30-40 min). Izņemiet to no cepeškrāsns un pievienojiet minimālā ūdens daudzumā izšķīdinātus miltus (lai mēce nebūtu pārāk šķidra) un pēc tam tomātu mērci (var arī tomātu mērci nelikt). Samaisiet un mērce gatava :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni