Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas - sīpolu mērce

2006. gada 23. marts
Foto: Jēpis Plēpis
Pagatavošana
1 min
1. Vistas fileju sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi, pēc tam apcep uz pannas. Tad liek to cepšanai cepeškrāsnī piemērotā katliņā vai stikla traukā (noslēgtā)
2. Sīpolus nomizo un sgriež ~ 2mm biezās ripās, un tad krusteniski. Uz lēnas uguns apcep uz pannas un liek pie vistas filejas.
3. Sajauc ūdeni ar krējumu un vistas gaļas garšvielām (garšvielām uz paciņas parasti norādīts lietošanas daudzums). To pārlej vistas gaļai ar sīpoliem un liek cepeškrāsnī cepties. Cepšanās laikā jāuzmana, lai nenovārās šķidrums, vajadzības gadījumā var pieliet ar ūdeni atšķaidītu krējumu (ēdamkarote krējuma uz glāzi ūdens)
4. Kamēr pagatavosiet pamatēdienu, piemēram, kartupeļus, mērce būs gatava (~30-40 min). Izņemiet to no cepeškrāsns un pievienojiet minimālā ūdens daudzumā izšķīdinātus miltus (lai mēce nebūtu pārāk šķidra) un pēc tam tomātu mērci (var arī tomātu mērci nelikt). Samaisiet un mērce gatava :)
Uz augšu