Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Egg fried rice (cepti rīsi ar olu)

2007. gada 12. jūlijs
Foto: Kristīne Miglāne
Pagatavošana
15 min
1. Sajaukt olas, sezama eļļu un pusi no sāls ar dakšu kādā traukā un noliekam malā.
2. Uzsildīt wok vai cepampannu uz augstas temperatūras. Uzliet zemesriekstu eļļu un kad tā ir ļoti karsta (viegli dūmo), pievienot izvārītos (AUKSTOS - tas ir svarīgi, lai tie neliptu kopā) rīsus. Maisīt 3 min vai kamēr tie paliek pietiekoši karsti.
3. Pēc tam sabīdam rīsus vienā pusē un uzlejam viegli sakulto olu ar sezama eļļu un sāli otrā pusē. Pagaidam, kamēr ola sāk palikt gatava un izjaucam (līdzīgi kā olu kulteni). Sajaucam rīsus ar olu.
4. Pievienojam atlikušo sāli un piparus un pacepam 2 min, piejaucam lociņus. Nedaudz atkal visu samaisam un servējam uz šķīvja.
5. Var likt klāt pārsvarā jebko (saldētos dāzrzeņus, garneles, vistu, visu, kas garšo vai ienāk prātā)
Uz augšu