Taizemiešu kerija pasta

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 mazi sarkani kaltēti čili pipari ar visām sēklām, salauzti gabaliņos vai arī 1 tējkarote kajēnas (sarkano) piparu
  • 1 tējkarote melno piparu sēklu vai maltu piparu
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu vai malta koriandra
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • Ārējā (dzeltenā) miza no puscitrona, smalki sakapāta
  • Ārējā (zaļā) miza no laima, smalki sakapāta
  • 5 cm garš svaiga ingvera gabals, nomizots un smalki sakapāts vai sarīvēts
  • 8 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas vai izspiestas
  • 4 šalotes (franču) sīpoli, smalki sakapāti
  • 1 tējkarote ančovu pastas
  • 6 kātiņi koreandra (cilantro)
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms kārtīgi samal pirmās četras garšvielas (ja lieto veselas sēklas).
  2. Šo pulveri ieber blenderī vai virtuves kombainā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, sākumā lietojot divas ēdamkarotes eļļas. Vari lietot arī piestu, bet vienādi vai otrādi mal vai spied līdz masa ir pēc iespējas gludāka (pilnīgi gluda tā nebūs, bet vērts pacensties).
  3. Ieliec pastu burkā, pārlej ar atlikušo ēdamkaroti eļļas un aizvāko. Pasta lietojama šajā portālā meklējamā receptē "Taizemiešu satai ar riekstu mērci". Ledusskapī aizvākota tā glabāsies divus mēnešus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi