Burkānu rausis

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 2 dl cukura (1dl=100ml=1/5glāze)
  • 1.5 tk vanilīna cukura
  • 1.5 tk soda
  • 1.5 tk kanēlis
  • 1.5 tk cepamais pulveris
  • 3 dl milti
  • 1.5 dl eļļa
  • 4.5 dl rīvēti burkāni(smalkās skaidiņās)

Pagatavošana

55 min.
  1. Olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru. Kad saputots, pievieno kanēli, sodu, cepamo p..
  2. Burkāniem pielej eļļu, pievieno saputoto saturu, tad miltus. Samaisa.
  3. Vislabāk sanāk izcept apaļajā, mazā diametra keksa formā ar vidiņu (saliekama formiņa ar maināmu apakšu)! Formu iesmērē ar eļļu, izbārsta ar mannā vai sezama sēkliņām. Ielej saturu un liek cepeškrāsnī 190-200 grādos un cep 45 minūtes. Beigās pārbauda ar plānu nazi vai sērkociņu, vai labi izcepies!
  4. Un - labu apetīti!!!

Komentāri

INARA 2015. gada 12. marts 07:21
Si recepte ir Kurzemnieku recepte,bet pameginiet ar nevaritiem burkaniem.recepte viss tapat ka ar varitiem tikai miklai kad ta ievietota forma uzber pa virsu svaigus burkanus samaisitus ar cukuru. PAMEGINIET.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize