Viltotie nēģi

2005. gada 13. augusts
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
1 min
1. reņģes iztīra,izņem asakas.vienas reņģes iekšpusi uzziež sinepes,uzkaisa sāli,cukuru,piparus.virsū uzliek otru plakano reņģi ar muguru uz augšu.abas kopā apviļā miltos un izcep no abām pusēm eļļā.sagatavo želeju.uzbriedina želatīnu ūdenī,to uzkarsē (līdz sāk vārīties),pēc garšas pievieno vegetu,cukuru,etiķi.kad šķidrums nedaudz atdzisis,ar to pārlej traukā rūpīgi sakārtoyās reņģes,lai visas spraugas starp tām piepildītas ar želeju.otrā dienā 'nēģi'gatavi ēšanai.ar šo maltīti nebūs kauns pacienāt arī viesus.
Uz augšu