Biezpiena sacepums (saldais)

5 1

Sastāvdaļas

  • ½ kg biezpiena
  • 2 olas
  • 25 - 75 g cukura (pēc vēlmes un atkarībā no biezpiena skābuma)
  • 50 g manna + nedaudz formas kaisīšanai
  • nedaudz margarīna vai sviesta (formas ieziešanai un sacepuma virsmas "ieziešanai")
  • šķipsniņa sāls
  • (+ garšvielas, piem., rīvēta citrona miziņa; ja ir vēlme, var pielikt rozīnes un/vai sasmalcinātus riekstus - 2 ēd.karotes rozīņu vai 1ēd.k.rozīņu un 1 ēd.k.sasmalcinātu riekstu)

Pagatavošana

35 min.
  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ieliek vēsumā (ledusskapī), lai vieglāk būtu vēlāk sakult.
  2. Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ.
  3. Biezpienu sablendē vai samaļ (lai būtu viendabīga masa, ne katrs graudiņš atsevišķi) un pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem, samaisa. Visam pievieno mannu un izvēlētās garšvielas, piedevas.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un sakuļ stingrās putās. Sakultos olu baltumus lēni iecilā biezpiena masā.
  5. Pirms masu liek cepamā formā, formu ieziež ar margarīnu vai sviestu, izkaisa ar mannu. Biezpiena masai virsū uzliek margarīna vai sviesta piciņas, liek sakarsētā cepeškrāsnī (aptuveni 160 C) un cep aptuveni 25-40 min.
  6. Sacepumu var pasniegt ar saldu ogu mērci, ķīseli, krējumu, pienu... Ieteicams jau sākumā izdomāt, ar ko sacepums tiks pasniegts, jo no izvēlētā varianta ir atkarīgs sacepumā izmantojamais cukura daudzums un piedevas, garšvielas.

Komentāri

Rudīte 2014. gada 2. februāris 18:01
dieviga platsmaize.sanaca vnk ideala!
Maija 2012. gada 21. decembris 16:00
Man nesanāca, iznāca mannā biezpiens, protams apēdīs ar zapti, bet nav tas ko gaidīju
Mairita 2012. gada 15. septembris 23:26
Sanāca ļoti garšīgi. Iesaku pamēģināt.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Autorizēties

Deserti

Jaunākās receptes