Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Citronu pīrāgs aļončiks

2006. gada 8. marts
Foto: Alona Nazarova
Pagatavošana
20 min
1. Iejaukt raugu ar cukuru (2 ēd. kar.). Pievienot 2-3 olas, 200gr krējuma. Iebert miltus, sākumam ne parāk daudz un samaisīt. Tad pievienot margarīnu un atlikušos miltus, samaisot to līdz mīkstai masai. Un ieliekam ledusskapī uz min 15. Kamēr mīkla atrodas ledusskapī, mēs sataisām pildījumu.
2. Pildījumam: citronu apliet ar vārošo ūdeni, lai citroni nebūtu rūgti. Sgriezt, izņemt kauliņus un izlaist caur gaļas mašinu. pielikt 1,5 glāzes cukura. Lai pildījums būtu stingrāks es pielieku klāt nedadz kartupeļu cietes.
3. Izņemam mīklu un sadalām to 2 daļas, izrullejam (lapas forma), un izliekam pildījumu, otru izrulletu mīklas "lapu" liekam virsu un apkārt ejot pa riņķiti sakņabām maliņas. liekam cepties cepeškrāsnī uz 25-30 min ar 200grādiem celsijā.
4. Kad pīrags ir gatavs dodiet tam atdzesēties un tikai tad griežāt, savadāt pildījums var iztecēt.
Uz augšu