Omītes auzu cepumi

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g sviests
  • 200 g cukurs
  • 2 olas
  • 300 g auzu pārslas
  • 2 ½ ēdamkarotes milti
  • 1 tēkkarote vaniļas cukurs
  • Citrona miziņa
  • Rieksti, rozīnes, žāvētas aprikozes vai melnās plūmes

Pagatavošana

30 min.
  1. auzu pārslas uz pannas nedaudz apcep (kamēr kļūs zeltainas)
  2. sviestu samīca kopā ar cukuru. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumu sakuļ, baltumu sakuļ ar mikseri stingrās putās.
  3. sajauc sviesta masu ar atdzesētām auzu pārslām, pievieno dzeltenumu un iecilā sakulto baltumu. Beigās pievieno miltus, citrona miziņu un vaniļas cukuru un kārtīgi visu samaisa.
  4. Pēc izvēles beigās var pievienot sasmalcinātus riekstus, rozīnes, sagrieztas žāvētas aprikozes vai plūmes.

Komentāri

Arturs 2013. gada 25. janvāris 18:12
Uz cik grādiem jācepj sie cepumi?
ilze 2009. gada 14. oktobris 18:03
šeit piens nav jāliek?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti