Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas veltnis

2005. gada 22. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
70 min
1. Teļa un cauraugušu cūkas gaļu sagriež gabaliņos, samaļ , tad pievieno apceptus sīpolus un vēlreiz samaļ. Gaļas masai pievieno olas, sāli, maltos piparus, Univ.garšv.mais. un nedaudz auksta ūdens vai piena, vai saldā krējuma, labi samaisa, saputo, līdz masa kļūst vijīga. Gaļas masu izklāj 1 cm biezā plāksnē uz samitrināta pergamenta papīra, virsū liek vārītu mēli, sagrieztu stienīšos, pamīšus ar burkānu stienīšiem un ar papīru, ceļot vienu malu uz augšu, satin veltnī. Veltni liek uz ietaukotas cepešpannas, virsmu nogludina, pārziež ar krējumu, pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām, vairākās vietās veltni visā garumā sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī cepties pie 220 grādiem. Kad cepetim ir izveidojusies brūna garoziņa, pazemina cepšanas temperatūru līdz 160 grādiem , uz pannas uzlej nedaudz ūdens un turpina cepšanu, cepeti periodiski pārlaistot, līdz gatavībai. Cepetis gatavs, kad uz tā virsmas parādās sīki gaisa pūslīši.
Uz augšu