Biešu zupa ar cūkgaļu un svaigu kāpostu

3 1
Biešu zupa ar cūkgaļu un svaigu kāpostu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 300-400 g cūkgaļas - vēlams gan liesums, gan treknums
  • 2 vidējas bietes
  • 1 burkāns
  • 3 kartupeļi
  • 1/4 kāposta
  • 1 sīpols
  • 3-4 daiviņa/s ķiploka
  • 3-4 ēd. k. tomātu mērces
  • Garšvielas (pipari, lauru lapas)
  • Citrons vai etiķis
  • Cukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļu vāra ar garšvielām un veselu sīpolu.
  2. Pa to laiku bietes un burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, tad nedaudz pievieno ūdeni un sautē, kamēr bietes mīkstas (~pustundu), beigās pievieno tomātu mērci.
  3. Kad gaļa jau ir gandrīz mīksta, zupā liek sagrieztus kāpostus. Pēc kāda laika arī kartupeļus un beigās sautētās bietes.
  4. Skābumam pielej 1 -2 tējk. etiķa vai iespiež 1 citrona sulu, pieliek cukuru. Zupai jābūt saldskābai.
  5. Kad viss ir gatavs, zupai pieliek zaļumus un iespiež 3-4 daiviņas ķiploku. Sāls pēc garšas. Ēd ar krējumu.

    Labu apetīti!
    Kad viss ir gatavs, zupai pieliek zaļumus un iespiež 3-4 dai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas