Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļas veltnīši ar plūmēm

2006. gada 1. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Vistas fileju sagriež tā, ka veidojas plānāks gaļas gabals bez caurumiem. Liek uz gaļas dēlīša un ar gaļas āmuru prātīgi paklapē tā, lai neveidojas nekādi caurumi (tas ir ļoti nozīmīgi).
2. Izklapēto gaļu pārkaisa ar garšvielām un uz tās liek izmērcētas, kubiņos sagrieztas plūmes.
3. Tad mēģina tīt veltnīti (kas ne visai padodas) un šuvi nostiprina ar koka irbulīšiem.
4. Uzkarsē pannu un liek veltni apcept uz straujas uguns ar šuvi uz leju. Kad veltnis apcepts zeltaini brūns, liek katlā mazliet pasautēties 30 minūtes. Irbulīšus var izņemt jau pirms likšanas katlā.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu