Sākums > Receptes > Zupas

Sātīgā jēra gaļas zupa

2006. gada 28. februāris
Foto: Ruta Klimpa
Pagatavošana
180 min
1. Pirms gatavošanas ar siltu ūdeni aplej turku zirnīšu un atstāj vismaz uz 4 stundām.
2. Jēra gaļas gabalus (noteikti ar kauliņu) liek māla traukā ar vāku (ja ir maziņi podiņi, tad katrā liek pa vienam gaļas gabaliņam). Pielej ūdeni, ieliek sīpolu un liek cepeškrāsnī uz pusotru stundu uz apm. 180 grādiem. Kamēr gatavojas gaļa, glazē ieber safrānu un aplej ar pusglāzi karsta ūdens un nomizo kartupeļus. Pēc tam gaļai liek klāt izmērcētos zirņus un atkal liek cepeškrāsnī uz pusstundu. Kad jau zirņi ir mīksti, liek iekšā kartupeļus (uz pusēm pārgrieztus, ne mazākus) un pievieno caur sietu izkāstu safrāna uzlējumu, pāris šķipsniņas kurkuma garšvielas un sāli. Atstāj cepeškrāsni vēl uz mazu brītiņu, lai izvārās kartupeļi.
3. Pasniedzot šķīvī liek gaļas gabalu un kartupeļus, un uzlej buljonu ar zirnīšiem. Pāri uzkaisa kalnu mētru vai kindzu, kas labāk garšo.
4. Labu apetīti!
Uz augšu