Parastā karbonāde

4 1

Sastāvdaļas

  • Cūkas gaļas gabals bez kaula (var būt gan īstā karbonādes gaļa, gan arī vienkārši pēc izskata karbonādei piemērots gaļas gabals)
  • Olas
  • Milti
  • Sāls,
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Gaļas gabalu sagriež biezos, bet ne īpaši lielos gabalos.
    Gaļas gabalu sagriež biezos, bet ne īpaši lielos gabalos.
  2. No vienas puses apber ar sāli un pipariem un ļoti cītīgi klapē, kamēr šķēle ir ne vairāk kā 5mm bieza. Vienā traukā saklapē olas kopā ar nedaudz sāli un pipariem, citā ieber miltus.
    No vienas puses apber ar sāli un pipariem un ļoti cītīgi kla...
  3. Gaļu apviļā miltos, kārtīgi izmērcē olā un tad cep uz mērenas uguns, kamēr ir zeltaini brūna un vairs nesulo.
    Gaļu apviļā miltos, kārtīgi  izmērcē olā un tad cep uz mēren...
  4. * Cepšanas procesā iesaku pēc iespējas biežāk gaļu apgriezt uz otru pusi - gan mazāk piedegs, gan arī sulīgāka izcepsies. Tāpat arī nebūtu ieteicams ne pārspīlēt, ne īpaši skopoties ar eļļas daudzumu.
    * Cik novērots, daudzi karbonādi pirms cepšanas vispirms izmērcē olā un pēc tam miltos. Pēc savas pieredzes saku, ka man labāk patīk darīt otrādi - vispirms milti un tad olas, jo man nepatīk tā cepto miltu garša un konsistence. Bet, protams, kas ir katra gaumes jautājums. :)

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Rauls B. 2016. gada 14. februāris 08:10
Beidzot sanāca ideālas karbonādes, paldies Tev!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni