Parastā karbonāde

2006. gada 26. februāris
Foto: Zane
Pagatavošana
30 min
1. Gaļas gabalu sagriež biezos, bet ne īpaši lielos gabalos.
Foto: Zane
2. No vienas puses apber ar sāli un pipariem un ļoti cītīgi klapē, kamēr šķēle ir ne vairāk kā 5mm bieza. Vienā traukā saklapē olas kopā ar nedaudz sāli un pipariem, citā ieber miltus.
Foto: Zane
3. Gaļu apviļā miltos, kārtīgi izmērcē olā un tad cep uz mērenas uguns, kamēr ir zeltaini brūna un vairs nesulo.
Foto: Zane
4. * Cepšanas procesā iesaku pēc iespējas biežāk gaļu apgriezt uz otru pusi - gan mazāk piedegs, gan arī sulīgāka izcepsies. Tāpat arī nebūtu ieteicams ne pārspīlēt, ne īpaši skopoties ar eļļas daudzumu.
* Cik novērots, daudzi karbonādi pirms cepšanas vispirms izmērcē olā un pēc tam miltos. Pēc savas pieredzes saku, ka man labāk patīk darīt otrādi - vispirms milti un tad olas, jo man nepatīk tā cepto miltu garša un konsistence. Bet, protams, kas ir katra gaumes jautājums. :)

Labu apetīti!
Uz augšu