Gruntīgās līdakas kotletes

4 1
Gruntīgās līdakas kotletes
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg tīrītas līdakas
  • 250 g nesālīta speķa
  • 2-3 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 2-3 šķēle/s mērcētas baltmaizes
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķimenes
  • 1/2 citrona
  • Taukvielas cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Zivi izmaļ 2 reizes caur gaļasmašīnu, kopā ar speķi, sīpoliem un ķiplokiem.
  2. Bļodā sajauc ar cieti, baltmaizīti, olām un sāli, pipariem, drusku ķimenēm. Kārtīgi izmaisa.
  3. Ar ūdenī mērcētām rokām izveļ palielas kotletes un liek uz pannas sakarsētā eļļā.
  4. Cep ar uzliktu vāku no abām pusēm glīši zeltainbrūnas.
  5. Pēc noņemšanas no pannas apslaka ar mazu drusciņu citrona sulas.
    Pasniedz ar kartupeļiem visādos veidos (ceptiem, vārītiem, biezputru) un salātiem.
    Brangi iet iekšā arī atdzisušas.

    Labu apetīti!
    Pēc noņemšanas no pannas apslaka ar mazu drusciņu citrona su...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Irīna 2013. gada 7. februāris 11:34
Paldies! Brīnišķīga recepte! Speķa man nebija, tā vietā pieliku cūkgaļu, tādu treknāku, mazliet ar liesumu, sanāca brīnišķīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni