Gruntīgās līdakas kotletes

3 1

Sastāvdaļas

  • Līdaka1kg
  • Nesālīts speķītis250gr
  • Ciete2-3 ēdamk
  • Mērcēta balta maizīte2-3 riciņas
  • Sīpoli (vid.liel.) 2
  • Casnāgi (ķiploki) 3 daiviņas
  • Olas 2gab
  • Sāls, pipari, ķimenes, dilles
  • Puse citrona
  • Smalki sagriezti lociņi

Pagatavošana

40 min.
  1. Ņem svaigu līdaku, izķidā, atbrīvo no ādas un asakām (cik jau nu iespējams), krietni nomazgā.
  2. Izmaļ 2 reizes caur gaļasmašīnu, kopā ar speķi, sīpoliem un ķiplokiem.
  3. Bļodā sajauc ar cieti, balto maizīti, olām un sāli, pipariem, drusku ķimeņu un smalku diļļu. Krietni izmaisa.
  4. Ar ūdenī mērcētām rokām izveļ palielas kotletes un sturmē uz pannas sakarsētā eļļā.
  5. Cep ar uzliktu vāku no abām pusēm glīši zeltainbrūnas.
  6. Pēc noņemšanas no pannas apslacina ar mazu drusciņu citrona sulas un pārkaisa ar svaigi grieztiem lociņiem.
  7. Pasniedz ar kartupeļiem visādos veidos (ceptiem, vārītiem, biezputru)...un, vēlams, vecmodīgajiem salātiem, kuros būtu jābūt tomātiem un skābajam krējumam.
  8. Brangi iet iekšā arī atdzisušas.

Komentāri

Irīna 2013. gada 7. februāris 11:34
Paldies! Brīnišķīga recepte! Speķa man nebija, tā vietā pieliku cūkgaļu, tādu treknāku, mazliet ar liesumu, sanāca brīnišķīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni