Sākums > Receptes > Deserti

Zemenes grand marnier marinādē ar

2006. gada 20. februāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Stikla vai procelāna traukā ielej nedaudz liķieri, piepilina vaniļas esenci (atkarībā no stipruma, ļoti uzmanīgi). Ja zemenes skābas, pievieno medu. Labi samaisa. Garšai jābūt sabalansētai ar vieglu vaniļas aromātu.
2. Zemenes sagriež gabaloņos, iemaisa marinādē, bļodi sodz ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī ievilkties. Kāda stunda pietiek...
3. Servē: kaa kuram patīk. Es kārtoju kokteiļa glāzē kārtam zemenes ar jogurtu. Pārpilanu beigās suliņu/marinādi. Glāzes sienas no iekšpuses var izklāt ar plānām gareniski grieztam zemeņu šķēlītēm.
4. Var ēst ar saldējumu (tad gan bez medus) vai citiem desertiem.
Uz augšu