Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sautējums (indieši)

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
45 min
1. Katlā vai dziļā pannā sakarsētā eļļā ieber 1 tējkaroti kumīna sēklas, 1 tējkaroti fenheļa sēklas, pustējkaroti malta koriandra, pustējkaroti sarkano piparu, pieliek kādu lauru lapu, 1-2 saujas zemesriekstu. Īsu mirkli maisot apcep, liek klāt sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, sarīvētu ingveru, samaisa un apcep, tad pievieno sakapātus čilli piparus un nomizotus un sagrieztus tomātus. Visu labi apcep (tomāti atdod sulu, līdz ar to faktiski sanāk sautēt). Pēc ~ 5 min liek klāt nelielos kubiciņos sagrieztus kartupeļus, kārtīgi izmaisa un apcep. Kad kartupeļi jau apcepušies, pielej nedaudz ūdeni, liek virsū vāku un sautē. Vēl pēc ~ 5 min (kad kartupeļi jau mazliet mīksti) liek klāt mazos gabaliņos sagrieztus kabačus (vai kāpostus, vai baklažānus), izmaisa, apcep un turpina sautēt ik pa laikam apmaisot, kamēr viss gatavs. Pēc garšas pieber sāli, ja grib asāku – vēl sarkanos piparus. Pārkaisa ar garam masala un sasmalcinātu kinzu (koriandra zaļumiem).
Uz augšu