Rīsi ar sinepju sēklām

4 1

Sastāvdaļas

  • 350 grami rīsu (Basmati vai citi gargraudu rīsi)
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • ½ tējkarote kumīna sēklu
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 čilli pipariņš (saberzts)
  • 825 ml ūdens
  • 2 tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna

Pagatavošana

45 min.
  1. Rīsus nomazgā aukstā ūdenī un iemērc uz 15 – 20 minūtēm. Pēc tam kārtīgi nosusina vai ļauj notecēt sietā.
  2. Katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, eļļā iemet kumīnu, sinepju sēklas un kanēļa standziņu, ko salauž vairākos nelielos gabaliņos. Pēc aptuveni 45 sekundēm pievieno čilli piparu, kas sadrupināts plaukstās. Uzreiz pēc katlā liek rīsus un maisa aptuveni 3 minūtes, kamēr rīsi kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno vārošu sālsūdeni un kurkumu. Katlam uzliek vāku un aptuveni 18 minūtes vāra nemaisot uz mazas uguns. Pēc tam noņem vāku, izņem kanēļa gabaliņus, vienmērīgi uzlej citronu sulu, pieliek margarīnu (sviestu) un vāra vēl apmērām 3 trīs minūtes.
  3. Var ēst ar indiešu mērcēm, sautējumiem, zupām vai salātiem vai vienkārši tāpat.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni