Veģetārais plūmju plovs

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 lieli burkāni
  • 3 lieli sīpoli
  • 300 –400 g žāvētu plūmju
  • 100 –200 g rozīņu
  • 0.5 0,5 kg rīsu (saberot visu katlā, jāpaskatās, lai rīsi ar visu pārējo samaisās tādā normālā proporcijā – lai nav tā, ka aiz plūmēm rīsus neredz vai otrādi)
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pāris lauru lapas
  • Visādi pipariņi pēc savas patikas
  • Kinza (koriandra lapiņas)

Pagatavošana

1 min.
  1. Vislabākais trauks ir biezs čuguna katls ar vāku (pīle). Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež salmiņos (vai sīkāk), eļļā apcep. Teorētiski var apceptajiem burkāniem un sīpoliem piemaisīt pāris karotes tomātu pastas, bet to parasti nedaru. Pieber rīsus, nomazgātas plūmes un rozīnes, piparus un sāli, sajauc visu kopā, pārlej aukstu ūdeni tā, lai ūdens pārsegtu biezumus apmēram divu pirkstu augstumā – nezinu, cik tas īsti ir, daru uz aci. Bez vāka uz straujas uguns vāra, kamēr ūdens novārās. Nedrīkst maisīt. Ar karoti iebaksta vidū bedrīti līdz apakšai, tajā ielej pāris karotes eļļas, uzliek vāku un sautē uz nelielas liesmiņas vēl 10 minūtes. Pēc tam noņem no uguns un ļauj siltumā vēl stundu ievilkties (var satīt segā vai avīzēs). Uz šķīvja pārkaisa ar sagrieztu kinzu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni