Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārais plūmju plovs

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
1 min
1. Vislabākais trauks ir biezs čuguna katls ar vāku (pīle). Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež salmiņos (vai sīkāk), eļļā apcep. Teorētiski var apceptajiem burkāniem un sīpoliem piemaisīt pāris karotes tomātu pastas, bet to parasti nedaru. Pieber rīsus, nomazgātas plūmes un rozīnes, piparus un sāli, sajauc visu kopā, pārlej aukstu ūdeni tā, lai ūdens pārsegtu biezumus apmēram divu pirkstu augstumā – nezinu, cik tas īsti ir, daru uz aci. Bez vāka uz straujas uguns vāra, kamēr ūdens novārās. Nedrīkst maisīt. Ar karoti iebaksta vidū bedrīti līdz apakšai, tajā ielej pāris karotes eļļas, uzliek vāku un sautē uz nelielas liesmiņas vēl 10 minūtes. Pēc tam noņem no uguns un ļauj siltumā vēl stundu ievilkties (var satīt segā vai avīzēs). Uz šķīvja pārkaisa ar sagrieztu kinzu.
Uz augšu