Sākums > Receptes > Zupas

Lēcu zupa (indieši)

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā lēcas novāra mīkstas un sausas (vispār bez garšvielām!). Lielākā katlā eļļā apcep ķimenes (vai kumina sēklas), sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, lauru lapas, sarīvētu ingvera saknes gabaliņu, zemesriekstus (1 – 2 saujas), čilli piparu šķipsniņu (vai/un svaigu sīki sakapātu sarkano vai zaļo čilli pāksti, kas iepriekš attīrīta no sēklām). Tad liek klāt nomizotos un sakapātos tomātus un apcep arī tos. Pievieno lēcas, pielej ūdeni un kādu laiku ļauj visam savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja grib asāku – vēl čilli piparus.
2. Ja grib biezeņzupu, tad nelej pārāk daudz ūdens un, kad viss gatavs, samaļ blenderī.
3. Ēd kopā ar vārītiem basmati rīsiem.
Uz augšu