Lēcu zupa (indieši)

5 1

Sastāvdaļas

  • Viena paciņa lēcu (sarkano, dzelteno vai pelēko)
  • 2 - 3 tomāti
  • 1 – 2 sīpoli
  • 5 – 6 ķiploka daiviņas
  • Svaigas ingvera saknes gabaliņš
  • Zemesrieksti
  • Eļļa
  • Garšvielas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā lēcas novāra mīkstas un sausas (vispār bez garšvielām!). Lielākā katlā eļļā apcep ķimenes (vai kumina sēklas), sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, lauru lapas, sarīvētu ingvera saknes gabaliņu, zemesriekstus (1 – 2 saujas), čilli piparu šķipsniņu (vai/un svaigu sīki sakapātu sarkano vai zaļo čilli pāksti, kas iepriekš attīrīta no sēklām). Tad liek klāt nomizotos un sakapātos tomātus un apcep arī tos. Pievieno lēcas, pielej ūdeni un kādu laiku ļauj visam savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja grib asāku – vēl čilli piparus.
  2. Ja grib biezeņzupu, tad nelej pārāk daudz ūdens un, kad viss gatavs, samaļ blenderī.
  3. Ēd kopā ar vārītiem basmati rīsiem.

Komentāri

Guna 2011. gada 19. septembris 21:53
ļoti laba, it īpaši pikantu ēdienu cienītājiem.
Jolanta 2010. gada 23. novembris 22:41
Iepriekš novērtēju ar 5, bet nez kāpēc parādās 1. Ceru, ka tāpēc neviens nedomās, ka zupa slikta.
Jolanta 2010. gada 23. novembris 22:39
Zupa ļoti garšīga! Paldies, Alīs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas