Sojas un cukini mērce

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 – 3 mazie cukini vai 1 liels cukini
  • Viena bundža mizotu, sagrieztu tomātu savā sulā (500gr)
  • Sīpols
  • 5 – 6 daiviņas ķiploku
  • Viena paciņa sojas steika vai sojas gabaliņu
  • 1 dārzeņu buljona kubiciņš
  • Garšvielas
  • Tomātu pasta
  • Eļļa

Pagatavošana

35 min.
  1. Soju aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz, pieliek buljonu, lauru lapas (var likt klāt melnos piparus, selerijas sakni u.taml.) un uz mazas uguntiņas vāra apmērām 20 min. Dziļā pannā (var arī katlā vai vokpannā) sacep sīki sakapātu sīpolu un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, kam pēc garšas pievieno garšvielas – čilli piparus, ķimenes, maltu ingveru, pētersīļu vai seleriju lapas u.taml. Tad liek klāt gabaliņos vai šķēlītes sagrieztus cukini (mazos cukini, kam nav cieta miza, nemizo, tikai labi nomazgā), samaisa un apcep. Tad pievieno uzbriedušo soju, samaisa un apcep. Pielej mazliet buljonu, kurā vārījās soja, pieliek klāt tomātus no bundžas un uz mazs uguntiņas kādu laiku zem vāka sautē. Tad pēc garšas pieliek sāli un 1 – 2 ēdamkarotes tomātu pastas. Apmaisa, vēl dažās minūtes pasautē un gatavs! Ēd ar kādām piedevām vēlas – kartupeļiem, makaroniem vai citiem brīnumiem.

Komentāri

Guntish 2010. gada 29. jūlijs 16:59
mēģinu šodien :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni