Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sojas un cukini mērce

2006. gada 20. februāris
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
35 min
1. Soju aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz, pieliek buljonu, lauru lapas (var likt klāt melnos piparus, selerijas sakni u.taml.) un uz mazas uguntiņas vāra apmērām 20 min. Dziļā pannā (var arī katlā vai vokpannā) sacep sīki sakapātu sīpolu un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, kam pēc garšas pievieno garšvielas – čilli piparus, ķimenes, maltu ingveru, pētersīļu vai seleriju lapas u.taml. Tad liek klāt gabaliņos vai šķēlītes sagrieztus cukini (mazos cukini, kam nav cieta miza, nemizo, tikai labi nomazgā), samaisa un apcep. Tad pievieno uzbriedušo soju, samaisa un apcep. Pielej mazliet buljonu, kurā vārījās soja, pieliek klāt tomātus no bundžas un uz mazs uguntiņas kādu laiku zem vāka sautē. Tad pēc garšas pieliek sāli un 1 – 2 ēdamkarotes tomātu pastas. Apmaisa, vēl dažās minūtes pasautē un gatavs! Ēd ar kādām piedevām vēlas – kartupeļiem, makaroniem vai citiem brīnumiem.
Uz augšu