Sākums > Receptes > Zupas

Biešu zupa ar skābenēm

2006. gada 20. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
45 min
1. Notīra burkānus un bietes, sarīvē. Notīra un sasmalcina arī sīpolu un ķiploku. Visu kopā, sakarsētās taukvielās cep.
2. Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos un liek katliņā ar ūdeni. Ūdens daudzumu skatās pēc vajadzības. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas.
3. Kad bietes ar burkāniem viegli apcepušies, liek katlā, klāt pie kartupeļiem.
4. Pa to laiku noskalo skābenes un sagriež lielos gabalos - sīki smalcināt nav jēgas, jo tās tāpat saplaks un zaudēs formu.
5. Kad zupas katlā dārzeņi ir gatavi, ber klāt skābenes un vāra vēl aptuveni 5 minūtes un ņem nost no uguns.
Ļauj zupai ievilkties vismaz 15 minūtes pirms pasniegšanas. Tad vēl nogaršo, ja no skābenēm zupa mazliet par skābu, pievieno pēc garšas cukuru.
Pasniedz ar vārītām olām.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu