Biešu zupa ar skābenēm

5 1
Biešu zupa ar skābenēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2-3 lielas, vārītas bietes
  • Ūdens
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 lieli burkāni
  • 1-2 nelieli sīpoli
  • 1 galviņa ķiploku
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Pipari (graudiņos)
  • Vārītas olas pasniegšanai
  • Taukvielas

Pagatavošana

45 min.
  1. Notīra burkānus un bietes, sarīvē. Notīra un sasmalcina arī sīpolu un ķiploku. Visu kopā, sakarsētās taukvielās cep.
  2. Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos un liek katliņā ar ūdeni. Ūdens daudzumu skatās pēc vajadzības. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas.
  3. Kad bietes ar burkāniem viegli apcepušies, liek katlā, klāt pie kartupeļiem.
  4. Pa to laiku noskalo skābenes un sagriež lielos gabalos - sīki smalcināt nav jēgas, jo tās tāpat saplaks un zaudēs formu.
  5. Kad zupas katlā dārzeņi ir gatavi, ber klāt skābenes un vāra vēl aptuveni 5 minūtes un ņem nost no uguns.
    Ļauj zupai ievilkties vismaz 15 minūtes pirms pasniegšanas. Tad vēl nogaršo, ja no skābenēm zupa mazliet par skābu, pievieno pēc garšas cukuru.
    Pasniedz ar vārītām olām.

    Labu apetīti!
    Kad zupas katlā dārzeņi ir gatavi, ber klāt skābenes un vāra...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ieva 2009. gada 2. augusts 19:05
Ljoti jauka recepte!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas