Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu – spinātu biezputra

2006. gada 20. februāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
35 min
1. Kartupeļus nomizo un novāra labi mīkstus, tad nokāš.
2. Kamēr vārās kartupeļi, citā katliņā nelielā ūdens daudzumā viegli novāra spinātus (izveidojas zaļa putriņa). Spinātu daudzums atkarīgs no tā, cik izteiktu spinātu garšu biezputrai vēlas.
3. Kad kartupeļi nokāsti, pievieno spinātus, pieber sāli un piparus (pēc garšas) un visu samaļ ar blenderi, tad pielej pienu, pieliek margarīnu izmaisa un vēlreiz samaļ ar blenderi, lai piens labāk iejaucas masā. (To visu dara, atstājot zem katla mazu, mazu uguntiņu).
4. Ja grib pikantāku, pirms malšanas ar blendri, putrā var iejaukt sīki sagrieztus apceptus sīpolus un ķiplokus.
5. NB! Jo vairāk spinātu, jo košāk zaļa būs putra!
6. Labu apetīti!
Uz augšu