Kartupeļu – spinātu biezputra

5 1
Kartupeļu – spinātu biezputra
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 8 – 10 palieli kartupeļi
  • Sagriezti spināti (parasti izmantoju saldētus)
  • 1 glāze (sojas) piena
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ēd. k margarīna (vai sviesta)

Pagatavošana

35 min.
  1. Kartupeļus nomizo un novāra labi mīkstus, tad nokāš.
  2. Kamēr vārās kartupeļi, citā katliņā nelielā ūdens daudzumā viegli novāra spinātus (izveidojas zaļa putriņa). Spinātu daudzums atkarīgs no tā, cik izteiktu spinātu garšu biezputrai vēlas.
  3. Kad kartupeļi nokāsti, pievieno spinātus, pieber sāli un piparus (pēc garšas) un visu samaļ ar blenderi, tad pielej pienu, pieliek margarīnu izmaisa un vēlreiz samaļ ar blenderi, lai piens labāk iejaucas masā. (To visu dara, atstājot zem katla mazu, mazu uguntiņu).
  4. Ja grib pikantāku, pirms malšanas ar blendri, putrā var iejaukt sīki sagrieztus apceptus sīpolus un ķiplokus.
  5. NB! Jo vairāk spinātu, jo košāk zaļa būs putra!
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

eneil 2014. gada 16. decembris 01:40
Tiešām ļoti garšīgi. Es tik mazliet izdarīju savādāk, piena vietā liku vienu paciņu sviesta un nelietoju nekādus margarīnu. Recepte izdevusies pa zorti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni