Dārzeņu sautējums

5 1

Sastāvdaļas

  • 6 lieli kartupeļi
  • 2 palieli burkāni
  • Krūze saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • ½ vidējas kāpostgalvas
  • 2 sīpoli (sakapāti)
  • 3 – 4 ķiploku daiviņas (izspiestas)
  • Ingvera saknes gabaliņš (sarīvēts)
  • Pipari (graudiņos)
  • Sarkanie pipari (malti)
  • Sāls
  • Var likt klāt ķimenes

Pagatavošana

45 min.
  1. Katlā vai dziļā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus, ķiplokus, ingveru, 2 – 3 lauru lapas, piparu graudiņus, ķimenes (ja liek klāt). Tad pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, mazliet apcep, pielej nedaudz ūdeni un kādu laiciņu sautē. Tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apmaisa, mazliet pasautē bez vāka, tad pielej vēl mazliet ūdeni un sautē. Pēc ~ 5 – 7 minūtēm, pievieno sagrieztus kāpostus un zaļos zirnīšus, izmaisa. Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni un turpina sautēt. Kad visi dārzeņi jau gandrīz gatavi, pieber sāli un sarkanos piparus (pēc garšas). Izmaisa un vēl mazliet pasautē. Kad gatavs, pārkaisa ar sakapātām dillēm vai lociņiem. Ja gribas, nedaudz pirms beigām var pielikt jogurtu vai krējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni